ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SİSTEMİ

OKULUMUZDA 8.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN DANIŞMAN ÖĞRETMEN SİSTEMİ PROJESİ UYGULANMAKTADIR.

Öğrenci Koçluğu (Danışman Öğretmenlik) Sistemi

Okulumuzda 8.sınıf öğrencilerimiz için Öğrenci Koçluğu Uygulaması yapılmaktadır. Bu kapsamda  8.sınıf öğrencilerimiz öğretmenlere (3er ya da 5 er) belli sayılarda paylaştırılarak öğrenci danışman öğretmen eşleştirmesi yapılmıştır.Danışman öğretmenlerimiz öğrencileri ile belirli aralıklarda görüşmekte,test -soru -konu eksikleri vb konularda öğrencilerin çalışma ve motivasyon takibini yapmaktadırlar.Ayrıca velileri ile de görüşmeler yapılmaktadır.Psikolojik açıdan motive durumları, kişisel ilgi ve yetenekleri konusunda okul rehber öğretmeni tarafından görüşmeler yapılmakta ve proje bu esaslara göre yürütülmektedir.

30-04-201930-04-201930-04-201930-04-201930-04-201930-04-201930-04-201930-04-201930-04-201930-04-2019Eğitim Koçunuz(Danışman Öğretmeniniz) Ne Yapar?

•  Ben neler yapabilirim? •  Ben neleri yapmaktan hoşlanırım? •  Ben ne istiyorum? •  Ben kimim? •  Ben ne yapmak istiyorum? •  Ben nerede olmak istiyorum? Sorularınıza sizinle birlikte cevap bulmaya çalışır.

• Hedeflenirinizi netleştirir size uygun ve heyecan veren hedefler belirlemenizi sağlar.

•  Akademik, sosyal ve kişisel başarınızla ilgilenir. •  Başarmak istedikleriniz için size destek olur. • Aile, okul, öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizi düzenlemenize yardım eder. •  Zaman kullanım becerilerinizi geliştirir. •  Motivasyonunuzu yüksek tutar. •  Özgüven ve özsaygı geliştirmenize destek olur.

Öğrenciler Koçluk Çalışması Sayesinde Neler Elde Edebilirler?

•  Zaman kullanımlarını çok daha etkili hale getirirler;

•  Çok daha düzenli, çok daha "organize" olurlar;

•  Öğrenim konusunda çok daha istekli olurlar;

•  Zamanı, günlerini,  haftalarını,  vb.  çok daha etkili biçimde düzenlemeyi ve kullanmayı öğrenirler;

•  Çok daha katılımcı davranışlar sergilerler;

• Hedef belirleme ve hedef netleştirme çalışmalarını düzenli olarak gerçekleştirirler;

•  Öğrenim ve toplumsal yaşam dengesini kurarlar;

•  Öğrenci kendi öğrenme biçiminin bilincine varır;

•  Daha sağlıklı bir yaşam sürme alışkanlıklarını benimser;

•  Öğrenci kendi kendine disiplin koyar ve bu becerisini geliştirir;

•  Başarısız ya da başarılı olma korkusu ortadan kalkar;

•  Dikkat Dağınıklığı/Bozukluğu ile mücadele etmede daha başarılı olur;

•  Hem kişi hem de öğrenci olarak gelişme sağlar;

•  "Rehavet alanı" nın dışına kolayca çıkabilir;

•  Öğrenmeye merak duyar ve bu merakını hep canlı tutar.

Koçluk Süreci Nasıl İşler?

•  Haftada bir veya ihtiyaca göre zamanlarda yüz yüze görüşme yapılır.

•  Hedefleriniz netleştirilir.

•  Hedef için stratejiler belirlenir.

•  Bilgiler danışman öğretmen rehberlik servisi ve öğrenci arasında gizlidir.

Yayın: 30.04.2019 - Güncelleme: 09.11.2021 13:44 - Görüntülenme: 338